Emirdağına Vardım Sabaha Karşı (Fakı Edeer)
EMİRDAĞ İLÇE YEMEKLERİ
Mercimekli Bükme
Pişi
Bükme: Tercihan mercimekli börek
Tutmaç
Aşı: Ev eriştesi ve mercimek ile yapılır, sarımsaklı yoğurtla birlikte
yenir. Çorba kıvamından koyudur. "Sakala sarkan" adıyla da bilinir.
Dolgulu köfte: İçli köfte diye de bilinir. Yörede kıymalısı da yapılsa da, genellikle kuyruk yağı kullanılarak yapılır.
Dumbul: Bir cesit Karabag yemegidir
Arabaşı:
Un ve su ile kaynatılarak karıştırılır. Belli bir süre sonra tepsilere
dökülür ve soğutulur. Soğuyan hamurlar genelde baklava dilimleri gibi
kesilir. Çorbası ise, özel olarak hazırlanır. Arabaşı hamuru kaynatılan
tencerenin içine un, su,tuz ve önceden hazırlanmış ve ufak parçalara
ayrılmış, tavuk eti atılır. Kıvama gelinceye kadar kaynatılr. Çorbanın
içine kurutulmuş acı biber ilave edilir. Çorba, derin çorba kaplarında
servis edilir. Çorbaya limon suyu ilave edilir ve hamur kaşıkla çorbaya
daldırlılarak, çiğnenmeden yutulur.
Toğga: Yoğurt, yarma ve nane ile hazırlanan, genellikle bayramlarda misafirlere ikram etmek için hazırlanan çorba.
Katmer: Genellikle haşhaşla yapılan bir tür gözleme.
Oymaç: Yağda kızartılmış yumurtaya kuru yufka doğranarak yapılır.
Bulgur pilavı: Mercimekle yapılır, yörede birden fazla yufka üzerine dökülür, kaşıksız yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder