EMİRDAĞ HUZUREVİ
Tarhana
çorbası:Yoğurt,nohut ve düğür karışımından yapılan bir tür yemek.
Bilinen tarhana çorbasından farklı olup, Türkmen tarhanası diye de
anılır.
Pişi: Mayalı hamurun kızgın yağda kızartılması ile yapılır.
Paça: Küçükbaş hayvanların ayak bölgesinden yapılır. İçine kızarmış ekmek ve sarımsaklı yoğurt dökülerek yenir.
Emirdağ Güveci: Et, Patlıcan ve Soyulmamış sarımsak temel malzemeleridir. Toprak kap içerisinde fırında pişirilir.
Emirdağ Pidesi: Sade yumurtalı pidedir.
EMİRDAĞ İLÇE KÖYLERİ
Ablak
• Ağılcık • Alibeyce • Aşağıaliçomak • Aşağıkurudere • Avdan •
Aydınyaka • Bağlıca • Balcam • Başkonak • Beyköy • Beyören • Burunarkaç •
Büyüktuğluk • Camili • Çatallı • Çaykışla • Çiftlik köyü • Dağılgan •
Dağınık • Daydalı • Demircili • Dereköy • Ekizce • Elhan • Emirinköyü •
Eskiakören • Eşrefli • Gedikevi • Gelincik • Gökçeyaka • Gözeli •
Güneyköy • Güneysaray • Güveççi • Hamzahacılı • Hisar • İncik • Karaağaç
• Karacalar • Karakuyu • Karayatak • Kılıçlar • Kılıçlı Kavlaklı •
Kırkpınar • Kuruca • Leylekli • Örenköy • Özkan • Salihler • Sığracık •
Soğukkuyu • Suvermez • Tabaklar • Tepeköy • Tezköy • Toklucak • Topdere •
Türkmen • Türkmenakören • Umraniye • Veysel • Y.Kurudere • Yarıkkaya •
Yarımca • Yavuz • Yenikapı • Yeniköy • Yusufağa • Yüreğil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder