Social Icons

Pages

27 Aralık 2012 Perşembe

Bayat İlçesi 10

Derbent ve İmrallı Köyü İlköğretim okullarımız MLO kapsamında olup bilgisayar laboratuarları mevcuttur. İlçemizde yapımı yeni biten bir kapalı spor salonumuz mevcuttur. Oluşturulan iki adet yemekhanemizde yaklaşık 245 çocuğumuza sıcak yemek verilmektedir.Dünya Bankasının Katkılarıyla Sağırlı, Akpınar, Ceritli, Abdullahlı Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okullarımızın gerekli tamirat işlemleri yapılmıştır. Halk Eğitim Müdürlüğümüz kilimcilik, biçki-dikiş, bilgisayar başta olmak üzere çeşitli kurslar tertip etmektedir. Okullarımızın ufak tefek aksaklıklar dışında acil fiziki ihtiyaçları karşılanmıştır.
image
Bir çok programlı lise ve 13 ilköğretim okulumuzda 664 kız 684 erkek olmak üzere 1348 öğrencimiz eğitim yapmakta ayrıca üç okulumuzda 120 öğrencimiz ana sınıfı eğitimi görmektedir. Toplam 85 öğretmen görev yapmaktadır. İlçe Merkezinde yaklaşık 5000 kitap kapasitesi olan bir adet kütüphane mevcut olup, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında hizmet vermektedir.
İlçenin 25 yataklı 1 Devlet Hastanesi, 2 Sağlık Ocağı, 3 Sağlık Evi bulunmakta olup, halkımıza hizmet vermektedir. Bayat ve çevresinde halkın gelir kaynakları tarım ve hayvancılığa dayanır. Çevrede ekilebilir arazi nüfusa yetecek oranda değildir. Yakın bir zamana kadar çevredeki tepeler ve yüksek dağlar oldukça zengin ormanlarla kaplı iken, kaçak kesim, tarla açma ve keçi yetiştiriciliğiyle orman örtüşü tahrip edilmiştir. Bugün, yeni geliştirilen "mekecik ormanları" diye adlandırılan ormanları mevcuttur.

BAYAT İLÇE TARIM
İlçede en çok yetiştirilen tarım ürünlerinin başında arpa,buğday ve haşhaş gelmektedir.Bayat ta toplam alanın ancak 1/3 ü ekilebilir durumdadır.Hayvancılık için bol ve geniş merası bulunmaktadır.Dağlık bölgelerinde hayvancılık yapılmakta ve koyun,tiftik keçisi,mondofon kırması ile yerli kara sığır beslenmektedir.1993 yılında D.S.İ tarafından yaptırılan Bayat Göletinde balık üretimi yapılmaktadır.İlçede 750 seyirci kapasiteli stadyum bulunmaktadır.İlçe eski bir tarihi yerleşim birimi olması sebebiyle ilçe yakınlarında Kurtini,İnpazarcık,Asarkale Elicek ve Yanıkin adlarıyla bilinen Bizans dönemi yerleşim birimleri vardır. Dört bir yanı çam ve meşe ormanlarıyla kaplı Köroğlu Beli.Mekan Yaylası,İnpazarcık,Kolaylıtaş ve Çatal Çeşme, mesire alanları olarak kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız