Social Icons

Pages

27 Aralık 2012 Perşembe

Bayat İlçesi 12

image
Halkın belli başlı geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Yörenin yoğurdu, peyniri, sütü, kaymağı en kaliteli şekilde Bayatta üretilmektedir. îş imkanları çok sınırlı olduğundan dolayı insanlar özellikle genç kesim başka İI ve İlçelere göç etmektedir. Küçük baş ve büyük baş hayvancılık insanlarımızın büyük geçim kaynağıdır.
İlçemiz toplam 42.800 hektar yüz ölçüme sahip olup, bunu 7165,2 hektarlık kısmı tarım arazisidir. Tarım arazilerinin 170 hektarlık kısmında Devlet Su işleri, 60 hektarlık kısmı ise vatandaşların kendi çabaları sonucunda sulu tarıma açılmıştır. Tarım arazilerinin kullanım şekli ise: 6487 hektarlık kısım-
da tarla ürünleri, 17.9 hektarlık kısımda sebze ürünleri, 90 hektarlık kısımda meyve ürünleri şeklindedir.
image
İlçemizde hayvancılığa ayrıca önem verilmekte. Bayat kalkınma birliği aracılığı ile süt alımı ve satımı yapılmaktadır. 2001 yılı verilerine göre büyük baş ve küçük baş hayvanlardan elde edilen toplam süt ürünü 3590 tona ulaşmıştır. İlçemiz sınırları içerisindeki orman arazisi 28.178 hektardır.
image
 Ormanlar genelde çam ve ardıç ağaçlarından oluşmaktadır. Ağaçlandırma Genel Müdürlüğünce Kör oğlu beli civarında Atatürk orman fidanlığı kurmuştur. AGM baş mühendisiğince 2000 yılı itibarı ile 250 hektar alanı toprak üstü çalışması yapılmış, 88 hektar alana fidan dikimi yapılmış, 
image
ağaçlandırma alanları içerisinde 3000 adet ceviz fidanı ile 3000 adet mahlet fidan dikimi gerçekleştirilmiş olup Valilik makamınca yapılan ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde "Daha yeşil bir Afyon için el ele" projesi devam etmektedir, İlçede su sıkıntısı bulunmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız