Social Icons

Pages

27 Aralık 2012 Perşembe

Bayat İlçesi 3

image
2001 yılında binada yapılan tadilatla alt ve üst katın tabanı fayans kaplama ile döşenmiş, ahşap pencereleri orijinaline uygun PVC pencerelerle değiştirilmiş, dış cephedeki beyaz taş duvarlar bakımı yapıldıktan sonra dış cephe koruma sıvasıyla güçlendirilmiş ve sıva üstü cephe boyası yapılmıştır.Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünün 5.01.2005 tarih ve 220 nolu kararı ile son dönem Osmanlı yapısı Hükümet Binasının gerekli kültür varlığı olarak tescilinin uygun olduğuna, koruma grubunun 1.Grup olarak belirlenmesine, mevcut pencere PVC doğramalarının dönem 
image
özelliklerine uygun olarak ahşap doğrama ile yenilenmesi, çürüyen taş sövelerin değiştirilmesi onarımlarının aslına uygun malzeme ve detayla yapılması, boyanmış taş yüzeylerin boyalarının temizlenmesi, dış merdiven basamaklarının andezitle kaplanmasına karar verilmiş olup, karar gereği aynı yıl bina restore edilerek kısmen eski orijinal haline dönüştürülmüştür.
image
BAYAT İLÇE COĞRAFYA
İLÇEMİZİN COĞRAFİ YAPISI

Bayat, başkentimiz Ankara’yı, Ege ve Akdeniz Bölgesi illerine bağlayan transit yolun üzerinde bir ilçedir. Bayat, Ege Bölgesinin doğu bölümünde yer almaktadır. Afyon'a 47 km. olup, Ankara-Afyon-İzmir transit yolu üzerindedir. Doğusunda Emirdağ, kuzeyinde Han ve Çifteler, güneyinde Bolvadin, güneybatısında İscehisar, batısında İhsaniye yer almaktadır. 31 derece doğu boylamı ve 39 derece kuzey enleminin kesiştiği yerin hemen batısında yer alan Bayat’ ın deniz seviyesinden yüksekliği 1050 metredir, ilçenin köyler ile beraber yüzölçümü 428 km2 dir.
image
BAYAT İLÇE SOSYO VE KÜLTÜREL YAPI
İLÇEMİZİN SOSYAL VE KÜLTÜREL YAPISI

Bayat'ın eğitim ve kültür tarihinde önemli bir olay vardır. Kuruluşundan 19. yy.’a gelinceye kadar Bayat'ta hiç bir eğitim etkinliği görülmez. 19. yy'ın başında her yıl padişah adına Kabe'yi ziyarete giden Sürre Alayı, hac dönüşü Bayat'ta konaklar. Sürre Alayı'nın başimamı ve soyca Ordu'nun Karapınar yöresi Kadıoğulları'ndan olan Müderris Hacı Osman Efendi, burada etkili bir vaaz verir, Bayat'ın bütün ileri gelenleri ve halkı, Hoca'nın kendilerine bırakılması için alay komutanına ricacı giderler. Komutan, Hoca'yı bırakmak istemese de kadın erkek herkes, Alay'ın önüne geçerek, isteklerini gerçekleştirirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız