Social Icons

Pages

27 Aralık 2012 Perşembe

Bayat İlçesi 13


Köylerimizde Akpınar, Aşağı Çaybelen. Derbent, Eskigömü,Sağırhimrallı, İnpinar ve Mallıca köylerinde şebeke suyu, Kuzuören köyü sağlıklı olmayan kuyu, Muratkoru, Çukurkuyu, Yukançaybelen köylerinde de akar çeşmelerden içme suları temin edilmektedir. Merkeze bağlı 12köyümüzde Elektirik mevcuttur,İlçemiz 2000 li yıllar itibarı ile Ekonomik ve Kültürel alanda yeni atılımlara açıktır. 
image
Cumartesi ve Pazar günleri diğer boş zamanlarda kır gezintisi, tarihle iç içe bir gün geçirmek için tarihi alanlar ve gölet zevki tatmak isteyenleri, yayla piknikleri için sayın halkımızı Bayat tlçemize davet ediyoruz. Bayat yaylaları ve Mallıca ile Çukurkuyu köylerinde koyu çam ağacı gölgeleri sizleri beklemektedir.
image
BAYAT İLÇE KİLİMLERİ
İLÇEMİZİN MEŞHUR KİLİMLERİ
TARİHİ

Oğuzlar'ın bir kolu olan Bayat Boyu, Anadolu'nun birçok yerlerine yerleşmişler ve bu yerleşim yerlerinden birisi de şimdiki Afyon ili Bayat İlçesi olmuştur. Tarihte Oğuzlar önemli kültür işleriyle uğraşmışlar, bu kültür işlerinden birisi de KİLİM olmuştur.
image
BAYAT İLÇE KİLİM ŞENLİKLERİ
Tarihsel perspektiften bakıldığında Bayat'ta kilimcilik olayı eskilere dayanmaktadır. Ancak Bayat'taki bu kilim geleneği geleneksel çerçeveden piyasa ekonomisine aktarılamamış, bazı evlerde genç kızların çeyizlik ihtiyacını karşılamak için üretilmiştir. 1987 yılında Bayat ilçe olduğunda, Bayat'ın ilk Kaymakamı Orhan ÖZTÜRK'ün gayretleriyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız