Social Icons

Pages

28 Aralık 2012 Cuma

Dazkırı İlçesi 7

GAMMA GİYİM VE EV TEKSTİL ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Gamma Giyim ve Ev Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, belediyece 01.06.2005 tarihinde tahsis edilen 31.000 m 2’lik alana kurduğu 15.000m 2’lik kapalı alanın inşaatına Temmuz 2005 tarihinde başlamış ve üç aylık kısa bir süre zarfında Eylül 2005’te üretime hazır hale getirilmiştir.
Başlangıçta 80 kişi istihdam etmekte iken bu sayı şu an 600 kişiye çıkmıştır. Bornoz, penye, havlu, nevresim ve pike üretimi yapan Gamma, yurtiçi pazarın yanı sıra İngiltere, Almanya ve ABD başka olmak üzere 52 ülkeye, bebe konfeksiyon mal ihraç etmektedir. Üretilen ürünlerden nevresim ve pike yurtiçine, bornoz, penye ve havlu yurtdışına gönderilmektedir.

Müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun ürünler üreten firma, Mark&Spancer, Next, Tesco, Otto, Polo ve AMC başta olmak üzere 52 yurtdışı firması adına üretim yapmaktadır.
Halen firmanın sahip olduğu alanda kapalı alanı genişletme çalışmaları devam etmekte olup, üretim kapasitesi ve istihdam miktarında artıp hedeflenmektedir.

Mesleki Teknik eğitim Merkezi (METEM)’in Elektrik, Tesviye, Çocuk Gelişimi, Muhasebe, Mobilya ve Metal bölümlerini bitiren öğrenciler iş hayatına kolayca atılmakta, sanayi sektöründe ilçemizde kalifiye işçi bulmakta zorluk çekilmemektedir.

Firma 5084 sayılı Yatırım ve İstihdamın Teşviki kanunundan faydalanmaktadır.

FRESHMAN MANTAR FABRİKASI
Freshman Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, yaklaşık 76.500 m2’lik alana kurduğu üretim ve üretime hazırlık üniteleri ile kültür mantarı üretmek amacıyla Aralık 2004 tarihinde temel atmıştır. Kasım 2005 itibariyle tamamlanan 1.680 m2’lik üretime hazırlık kompost ünitesinde aylık 1.800 ile 2.000 ton arasında kompost hammaddesi ve 4.000m 2’lik üretim ünitesinde günlük 5 ton kültür mantarı ve kültür mantarı kompostosu üretimi yapmaktadır.
Üretime hazırlık ünitesinde üretilen kompost hammaddesinin 400 tonu üretim ünitesinde kullanılmakta, kalan 1.400 ton kompost yurtiçi pazara satılmaktadır. Üretilen Kültür mantarı ve Kültür mantarı kompostosu da yurt içine pazarlanmaktadır.

Freshman, 2008 yılından itibaren ihracata başlamıştır. Halen firmada 150 kişi istihdam edilmektedir.


GOLD ELYAF TEKS. GERİ KAZANIM SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.

Gold Elyaf Tekstil geri Kazanım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yaklaşık 2000 metrekare kapalı alana sahip olacak olan fabrika 10 milyon dolara mal olacağı öğrenildi. Fabrika altı ay gibi bir kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçmiştir.Yaklaşık 50 kişi fabrikada çalışmaktadır.
ELYAF FABRİKASI

Yapımı hızla süren Elyaf Fabrikasının Mart Nisan 2009 aylarında faaliyete geçmesi planlanmaktadır. 10 Milyon Dolar civarında yatırım bütçesi olan fabrikanın 200 civarında işçi istihdam etmesi planlanıyor.

Yine Çiftlik Köyü’nde mermer çıkartılmaktadır. Çiftlik ve Örtülü köylerinde bulunan rezervlerdeki mermer çıkarılarak ilçedeki Dazkırı Mermer Tesislerinde işlenmekte ve yurt içi ve yurt dışına gönderilmektedir.
DAZKIRI İLÇE HALILARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız