Social Icons

Pages

27 Aralık 2012 Perşembe

Bayat İlçesi 11

image
Ayrıca Köroğlu Beli 'nde yeme içme konaklama tesisi bulunmaktadır.İlçede her yıl Temmuz ayında Bayat Oğuz -Türkmen fesivali düzenlenmektedir.
Afyon'a 47 kilometre uzaklıkta olan Bayat ilçesi Ankara-Afyon-İzmir transit yolu üzerinde yer alıyor. İlçe sınırları içinde yer alan iki gölet iç turizminde önemli bir yer tutuyor, İlçeye bağlı 12 köy mevcuttur. Ekonomisi büyük ölçüde el sanatları ve özellikle kilim dokumasına dayalıdır. Hayvancılıkta yapılmaktadır. Köylerinin tamamında elektrik mevcuttur.

Kökleri Selçuklulara Kadar Dayanan İlçe: Bayat
KÖKLERİ SELÇUKLULARA DAYANAN MEMLEKET BAYAT
Oğuzların 24 boyundan biri olan Bayat boyu Selçuklu Sultanı l. Alaaddin KEYKUBAT (1203) döneminde bazı uç beyliklerin Afyon yöresine atanması ile başlar, İlk yerleşimleri eski köy olarak bilinen yerden bugün ki yerleşim alanına gelip yerleştikleri bilinmektedir. Tarihsel araştırmalar bize Osmanlı Devleti kurucularının gömüt taşlarıyla Bursa'nın önemli yapılarda ki Bayat damgalarının taşıdığı, Bayat boyunu nedenli büyük rol oynadığını göstermektedir. Bayat'ın belediye oluşu 1907 ilçe oluşu ise 04.07.1987 gün ve 19507 sayılı resmi gazetede yayınlanan 3392 sayılı kanunla kurulmuştur.
image
Bayat Ege Bölgesinin doğu bölümünde yer almaktadır. Afyon'a 47 km mesafede olup, Ankara-Afyon-İzmir transit yolu üzerinde bulunmaktadır. Bayat ilçesinde 2 göletimiz balıkçılık gelişmesine elverişli olup kır gezintisi için aranan yörelerdendir. Cumartesi ve Pazar günleri temiz hava almak ve şehir stresinden kurtulmak isteyenlere tarihi ve doğal güzellikleri ile dolu bayat Yaylaları ile göletlerimiz temiz dinlenme alanlarındandır.
image
İNPAZARCIK
İlçeye bağlı merkez ve belediyesi ile 12 köy mevcuttur. Unutulmaya yüz tutan el sanatlarının yeniden güncelleştirilmesi bakımından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde üretilen tabii kök boyalı kilimlerin yurt içi piyasasında ve Amerika, Avrupa'nın bazı Ülkeleri ile Japonya'da isim yaptığı şu anda Yurtiçi siparişlerini karşılamakta zorlandığı bilinmektedir. Bu et-kinlikle kilim geliri Bayat ve köyleri için büyük bir gelir kaynağıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız